News Archive

05/08/2015

Performance Beyond Compliance

McGee recently received recognition by the Considerate Constructors Scheme (CCS) for the delivery of the soft strip, cut and carve demolition and basement excavation works at The King’s Library (formerly The Sloane Building) located on Hortensia Road in the Royal Borough of Kensington & Chelsea.  McGee’s Project Manager, Troy Robertson, was awarded a certificate for the project’s ‘Performance Beyond Compliance’.

When visited by the Considerate Constructors Scheme’s Monitor, this site performed beyond compliance by scoring 7 or more points in each of the following five sections of the Scheme’s Code of Considerate Practice:

  • Care about Appearance
  • Respect the Community
  • Protect the Environment
  • Secure everyone’s Safety
  • Value their Workforce

The aim of the scheme is to improve the image of construction and is achieved by monitoring all registered sites and rewarding those that are performing at the highest level.

Much to the delight of Troy and the entire team at The King’s Library, the results particularly reflected considerable efforts in regards to safety and respect for the community.

Troy said: “We’re pleased to receive this CCS recognition as it signifies a higher level of consideration, beyond statutory requirements, to our neighbours, the workforce and the environment.   We remain committed to changing the perceptions of our industry as we continue to deliver this challenging project in a busy part of Chelsea.  A positive engagement with the community is a key aspect for us – we’ve even been known to undertake numerous small tasks at no charge for a number of local residents.  We have got to know some of our neighbours really quite well!”

Built in 1908, The King’s Library has a wealth of historical significance as it was the first purpose-built secondary school in London.  It is recognised as being highly characteristic of Edwardian Baroque design and was Grade II listed in 2002.

Acting as Principal Contractor on behalf of Martin Brooks Associates, McGee commenced work on site in September 2014 and the project is scheduled to conclude by December 2015 in readiness for the follow-on phases.

The final result of this unique redevelopment project is planned to provide 18 high-quality residential units; a new pedestrian entrance; an extension to the south-west of the building; new penthouse accommodation integrated into the existing roofscape and a basement extension providing step-free connection to the parking level of the adjacent building.

Cert